fredag 16 december 2016

Valpkurs

 
Så har den lilla Vilda hunnit fylla fyra månader :)Tiden går fort när man har roligt och fullt upp!
Och vi har nu börjat vår första kurs tillsammans , valpkurs . Första träffen var utan hund och i söndags var andra träffen och då med hund. Kursen hålls mestadels på Grans ridhus  , och det är sammanlagt fem träffar .Det är så roligt att gå hund kurs igen , roligt , inspirerande och tålamodsprövande ! :) . Kursen handlar mest om kontakt med sin valp och social träning . Och det är precis så jag ser den också. Vilda är ju bara ny fyllda fyra månader så det är alldeles nog för henne , tycker jag.  Inga stora krav alls ska jag ha på henne. Det kommer sen , skynda långsamt  , det tror jag på . Och nu i första hand skapa en fin kontakt mellan varandra.
Hur gick det då ...?? Precis som en flat valp ska vara så var hon . Pigg , nyfiken , glad i allt och alla . och inte det minsta ängslighet visades . Men denna Vilda är  så mycket för att gå med nosen i backen , luktar , luktar , söker , söker , ska äta allting.  Så det var väldigt svårt att få kontakt med henne , små ögonblick gick det men sen var matte inget intressant alls . utan det var nosen i backen som gällde vad jag än gjorde.
Men ..jag vet vad som gäller , det är att jag måste göra mig mer intressant än backen :) . Och till nästa träff (på söndag) så vet jag vad jag ska göra . Komma mer förberedd.! . Och jag vet på vilket sätt . :) .
Längtar till söndag!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar