söndag 4 april 2010

Dag 3

Under natten till idag så började man få bukt med Johans höga blodsocker och även hela dagen idag har sockervärdet legat relativt bra.Det har legat mellan 6 och 12. Under hela gårdagen och gårdagskvällen låg blodsockret mellan 15 0ch 20. Så idag har Johan (av förklarliga skäl) mått riktigt bra. Han har varit så lugn och harmonisk. Sen så har vi haft besök hela eftermiddagen, vilket gör allt så mycket roligare för Johan.Även för mig, för visst blir det långsamt här vissa stunder..

I.o.m att droppet skulle sättas ut ikväll så började Johan få sina första insulinsprutor vid middagstid. . Kl.17 00 så fick han första sprutan, bas insulinet som ges i skinkan, eller rättare sagt han tog den själv!!!! Det ska jag säga , personalen var riktigt imponerad. Innan kvällsfikat så var det dags för måltidsinsulinet och det tas alltid i magen, det tog han också själv, sköterskan höll bara lite i sprutan som ett stöd..Han är så duktig min kille, och det är ju en stor fördel att han inte är och aldrig varit sprut rädd . Och sen har ju han också levt med diabetes i många år, ja ,nästan hela hans liv så det här med sprutor och nålar är vardag för honom med.

Dagens höjdpunkt var nu ikväll när dom kopplade bort droppet. Så lycklig pojke, han var som en kalv på grön bete !! Ni kan ju tänka er vilken lycka som mamma att få se honom så glad!!!

Vi är mycket nere på lekterapin(är där nu). Här finns en hel del att göra, ett toppen ställe att vara på ..Jag förstår verkligen varför alla barn älskar att vara här.
Nu ska vi snart gå upp på avdelningen, det är dags för blodsockerkoll. Sen ska Johan få duscha och ta på sig rena kläder.
Vi vill fort det ska bli imorgon, Lars och Jenny ska ha med sig vovvarna när dom kommer i morgon och son ni förstår så längtar vi så efter att få träffa dom och ta en promenad. Johan är nästan sjuk av längtan efter Liva,han är så mycket just för henne!! Hans "Black Pearl" som han kallar henne. Men i morgon får han träffa henne och det känns jättebra.
Kram på er.

1 kommentar:

  1. Hallå!

    Men såå duktig han är Johan som redan tar sprutan själv, det är modigt gjort!!

    Kram / Helena

    SvaraRadera