tisdag 6 april 2010

Dag 5

Idag har vi äntligen börjat få ha våra första möten.. Först med vår diabetes sköterska. Hon pratade om blodsocker kontroller och insulin, hur man ska ta det och viktiga saker att tänka på när det gäller det. Johan fick se och höra om olika blod sockermätare . Sen fick han helt själv välja vilken han ville. Han valde en likadan som Jenny har, till vår lättnad. Så då behöver vi bara ha en sort av teststickor och lansetter ( Nål) hemma.
Sen har vi också haft träff med vår diabetes läkare som har berättat för Johan vad som händer i kroppen när man får diabetes och vad insulinet har för uppgift . Johan har två olika sorters insulin, ett basinsulin som han tar morgon och kväll, sen ett måltidsinsulin som han tar varje gång han äter. Läkaren berättade hur dessa fungerade..
Johan följde verkligen med i "undervisningen" och för mig var det en nödvändig uppfriskning av mina kunskaper kring diabetes..
Min mor har varit hos oss idag .Lars & Jenny kom och åt middag med oss, även kvällsmat . Dom har nyss åkt hem.. Ja, den här dagen har gått riktigt fort, nu är det bara några dagar kvar.......

Johan håller på och pyssla , men nu ska han få ta över datorn och gå in på msn och prata med kompisar. Tala om att msn är toppen ! i alla fall sådana här gånger. *ler*
Ha det bra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar