torsdag 8 april 2010

Dag 7

Idag på förmiddagen hade vi besök av en kompis och hennes tre grabbar. Johan tyckte det var så kul och då går ju tiden också så mycket fortare.... Sen har vi haft möten, med diabetessköterskan, doktorn och även dietisten idag. Vi ska träffa dietisten i morgon också och då ska Jenny vara med.
Jag tycker det är väldigt bra och intressant att få träffa en dietist, många fina tips får man och sen finns möjlighet att få fråga, för frågor har jag många när det gäller det här med kost.

Johans socker ligger bra, men nu har vi fått börja sänka insulindoserna. Det är så att i början krävs det stora doser, för kroppen är inte mottaglig för insulin. Efter då några dagar inträder s.k remissionen då man får börja sänka doserna och där är vi nu. Johan hade en ordentlig känning idag före lunch, men efter ett par druvsocker och ett äpple så mådde han strax bra igen. Han har haft känningar även tidigare i veckan och det vi fått se är att han känner när det är något fel i kroppen och säger till direkt.. och det är ju jätteviktigt!

Här om dagen hade johan besök att två stycken clowner, en man och en kvinna.. Det var en höjd punkt, för både Johan och mig.dom var så tokiga, bl.a så blev det kappracing genom korridoren, Johan på sin skateboard och clownen på sin "flakoped" (typ en ombygd sparkcykel). Vad jag skrattade!!!Och det kändes så underbart att få göra det !!
Idag blev det mer skratt, för då dök dom upp igen när vi hade träff med sköterskan.. Bl.a så tog Johan blodsocker på Sture som clownen heter.

Jag säger då igen , vilket sjukhus vi har.. så mycket det görs för att barnen ska få ha det så bra det går, på alla sätt. Helt fantastiskt!!!

Vi har varit här nere på "lekis" sen efter middagen. Vi har suttit och läst recept på datorn. Johan har skrivit av recept på nyttiga pizza bottnar och pannkakor.. nu är han pizza sugen , men han vill ha hemgjord,nyttig sådan.. Så klart ska han få det , när vi nu bara får komma hem.

När nu Johan är i stora dossänknings fasen så ska vi egentligen ha måsta varit kvar här till i början av nästa vecka, men då vi har den erfarenhet som vi har så är det troligt att vi får åka hem i morgon..
Tror ni någon är lycklig!!??
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar