tisdag 5 januari 2010

- 20 grader

Kylan håller i sig och när det dessutom blåser så är det så mycket kallare. Men hundarna vill och behöver få komma sig ut och få röra på sig, det var bara att klä sig varmt och gå ut.
Det är ändå skönt när man väl kommer sig ut ,för att inte tala om när man kommer in efter ha varit ute i friska luften. En god varm kopp te på det, då mår man.

Som vanligt var det full fart på hundarna, springer där det är som djupast snö gör de. Liva var mer vit än svart när vi kom..så söt! Liva var och fixade sig en pinne i skogen som naturligtvis Maya också ville ha , så det blev att jaga varandra. Helt plötslig blev det riktig kamp om pinnen, på allvar den här gången. Dom rök ihop ordentligt. Jag tänkte få se hur det här slutar. Jo, det var Maya som "vann" och kom sig iväg med pinnen.
Det märks att det är löpning på gång för dom båda två. Liva vill gärna dominera på Maya och "trycka" ner henne. Morrar och lever om gör hon också, här är det livat ibland. Men Maya är inte den som ger sig heller, en riktig ettrig tiger bor i henne som kommer fram mellan varven.
Här om dagen när vi var hos brorsan satte hon hans boarder collie Birk på plats. Hon var inte alls god mot honom och rent flög i honom när han kom för nära köksbordet. Vi har också sett att hon har en del vakt i sig. Det har inte visat sig ofta, men det finns där.
Undra om det är vanligt för rasen, om Mayas syskon har det i sig??

Jag är ute efter att köpa mig en grej, men velar om jag ska in till stan eller om det blir storheden.
Johan vill till storheden så det blir nog dit.
Ha en bra dag.

2 kommentarer:

  1. Halloj!

    Vi for förbi på Storheden igår efter Ikea, jag gick på Cervera medan Krille var på Jula...åh så mycket fina saker det finns!!!

    Ha det gott!!
    Kram / Helena

    SvaraRadera
  2. Ja vi ska vara hemma ikväll så det är bara att komma förbi, det blir kul!!

    Kram / Helena

    SvaraRadera