onsdag 26 september 2012

Inkallning med visselpipa

Idag hade jag planerat att träna...mig själv. Förmiddagen på sjukgymnastiken och ikväll hade jag planer att åka till badhuset, har ju nämligen tänkt börja simma. Inget av det här blev av :). Men jag har haft en jättefin dag, och jag har tränat, men Kanaya  :).
Efter helgen som var  blev jag faktiskt inspirerad att börja träna lite lydnad, främst då inkallning med visselpipa. Och då jag oftast har alla tre hundar med ut på mina skogsturer så behöver ju alla tre tränas med just pipa, inte bara Liva. Så på förmiddagen tog jag med mig Kanaya på fotbollsplan där vi tränade "sitt stanna kvar",lite fogående och inkallning med pipa. Hon var jätteduktig, så följsam och lyhörd. Förstod direkt vad hon skulle göra. Ja, det var rent roligt att träna lydnad!

Sen blev det fika hos en go vän , och eftermiddagen åkte jag och mamma in tll stan . Mest för besöka Åhlens som öppnade förra veckan. Vi åt god middag på thaigarden ,fyra små rätter och friterade  bananer till efterrätt. Riktigt gott var det, men det var oxå länge sedan jag åt thai mat. Blev inte att shoppa mycket, vantar till barnen och sedan bara mat. Men det är bara kul att gå och strosa ,  så sällan jag är till stan nuförtiden. Är jag inte hemma så är jag mest i skogen :) Det har bara varit hundar och jaktträning i min skalle sista tiden. Och nu blir det väl mycket spårträning med Kanaya då jag har som mål att starta på ett öppenklass prov innan snön kommer. Det skulle vara så kul att hinna med det, men då måste vi börja träna.
 
Nu ska jag lägga mig och försöka sova men först lite korsord .
God natt

1 kommentar:

  1. Det är perfekt med pipa!! Jag fattar inte varför alla lär sina hundar kommandon med den. Då slipper man ju gapa...använder man sig av kroppsspråk numer? När jag gick apporterings kurs med Saga så skulle man även lära inkallning bara genom kropps språk...typ Hit = armarna rakt ut från sidan. Kram

    SvaraRadera